reklama

Legendarna kanapka wraca do naszego miasta. Kiedy i w jakiej cenie?

Opublikowano: Aktualizacja: 
Autor:

Legendarna kanapka wraca do naszego miasta. Kiedy i w jakiej cenie? - Zdjęcie główne

Poglądowe/Archiwalne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościFani kultowej kanapki z McDonald's czekają na premierę Burgera Drwala. Według nieoficjalnych informacji, burger może pojawić się 20 listopada. Czy sieć przygotowała nowe dodatki? Dlaczego Drwal budzi tyle emocji?
reklama

Lada moment do menu sieci McDonald's ponownie trafi kultowa kanapka. Na Drwala czekają miłośnicy Maca z całej Polski. Kiedy można spodziewać się powrotu dania?

Kiedy premiera Burgera Drwala w 2024 roku?

McDonald's wciąż nie ogłosił oficjalnej daty premiery, jednak tradycyjnie burger pojawiał się w menu w środę, co w tym roku sugeruje datę 20 listopada. Inne możliwe terminy to 13 lub 27 listopada. W mediach społecznościowych już trwają spekulacje, a wielbiciele kanapki czekają na szczegóły dotyczące dostępnych wersji.

Skład Burgera Drwala – co znajdziemy w środku?

W poprzednich latach klasyczny Burger Drwala składał się z panierowanego sera, wołowiny, dwóch plastrów bekonu, sałaty lodowej i prażonej cebulki w bułce serowo-bekonowej. Do tego dochodzi charakterystyczny sos i przyprawy. W ubiegłym roku dostępne były także inne warianty, m.in. Drwal z kurczakiem, żurawiną, wersja na ostro i nowość z chrzanem.

reklama

Cena kanapki – jak zmieniały się koszty?

W 2023 roku cena klasycznego Drwala wynosiła od 23,90 zł do 24,90 zł, utrzymując się na poziomie z 2022 roku. Dla porównania, w 2021 roku klasyczny Drwal kosztował 17,40 zł. Wysoka cena nie odstrasza jednak fanów, którzy co roku czekają na tę sezonową propozycję.

Fenomen Burgera Drwala – dlaczego cieszy się taką popularnością?

Drwal zyskał status „comfort food” na jesienno-zimowe wieczory, stając się rytuałem dla wielu osób. Sezonowość burgera i jego sycące składniki tworzą wokół niego specyficzny klimat, przypominający narrację „jesieniarską”. Jak tłumaczy Dominika Zagrodzka, antropolożka kultury, Burger Drwala to symbol zimowej przyjemności i komfortu.

reklama

„Rytuał zjedzenia Drwala” – socjologiczne spojrzenie na fenomen

Dominika Zagrodzka wyjaśnia, że Drwal odnosi sukces dzięki poczuciu wspólnoty i nostalgii – kanapka pojawia się na rynku od 15 lat, co wzmacnia emocjonalne przywiązanie. Wbrew świadomości, że nie jest to najzdrowsza opcja, burger odpowiada na potrzebę komfortu i obfitości w okresie zimowym, przypominając archetypicznego drwala, który żyje w lesie i potrzebuje sycących posiłków. 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.

Wczytywanie komentarzy
reklama
reklama