Wielki Jarmark Wielkanocny zorganizowano 17 marca w Hotelu Górskim w Proszeniu. Przedświąteczny nastrój wprowadziły wielkanocne potrawy, zupa chrzanowa i warsztaty tworzenia palm. Wydarzenie wypełniło wiele kolorów, ale przede wszystkim zapachów. Całość uświetniły występy zespołów ludowych z Wolborskiego Centrum Kultury. W programie było też ognisko czy przejazdy bryczką. Dla najmłodszych przygotowano strefę kreatywną, gdzie mogli spędzić czas, np. na malowaniu. Wstęp na wydarzenie był wolny, a jarmark trwał od godziny 10 do 18.
Wielka degustacja
Gospodynie z KGW przygotowały wiele potraw dla uczestników Jarmarku Wielkanocnego. Przygotowano ciepłe zupy, kiełbasy, faszerowane jaja, sałatki i ciasta. Na wydarzeniu pojawiły się gospodynie m.in. z KGW Rękoraj, KGW Golesze Duże, KGW Wolbórz, KGW Podlubień, KGW w Bagnie, KGW Kafar, KGW Paskrzyn. Odwiedzający z wielką chęcią próbowali przysmaków zaprezentowanych na stołach wielkanocnych.
Komentarze (0)